سیره فاطمه (س) در همسرداری و تربیت فرزندان
#آیینه_خدا
سیره فاطمه (س) در همسرداری و تربیت فرزندان
در رفتارهای فاطمه (س) با همسر بزرگوار خود و در امر اداره منزل و تربیت فرزندان اخبار شگفت انگیزی در کتاب های سیره شریف آن حضرت نقل شده است. او در همه رفتارها موقعیت امیرالمؤمنین علی (ع) و رضایت او را در نظر می گرفت. همه رفتارهایش حاکی از توجه اساسی به وظایف بندگی در مقابل پروردگار عالم بود. از پدر بزرگوارش شنیده بود که خشم علی (ع) خشم خداوند و رضای او هم رضای خداوند است- همان مطلبی که رسول خدا (ص) در مورد خود او هم فرموده بود- فلذا دائماً با رفتارهای کریمانه و جمیل خود در مقام کسب رضایت پروردگارش بود.
نقل شده است که او هیچ وقت عملی انجام نداد که امیرالمؤمنین علی (ع) خشمگین شود و هیچ وقت در امری با آن حضرت مخالفت نکرد. و همین طور علی (ع) هم هرگز آن امانت گرانقدر الهی را به خشم نیاورد و با او مخالفتی نکرد چون اساس و پایه زندگی هر دو بزرگوار عبادت پروردگار و اطاعت محض از او و اجرای فرمان های او بود.
بارها می شد در خانه آن بزرگوار اندک غذائی که برای رفع گرسنگی ضروری بود پیدا نمی شد ولی او حتی موضوع را به علی (ع) اظهار نمی کرد، که مبادا او برای کسب معاش دچار مشقّتی شود. لازم به توضیح است که کرامت و بخشندگی علی (ع) از مشهورترین صفات آن بزرگوار بود و خود حضرت زهرا (س) هم هیچ وقت سائل و نیازمندی را که از او کمک می خواست از در خانه خود رد نمی کرد. فلذا خانه آن دو بزرگوار برای فقرا و نیازمندان شناخته شده بود. و هر روز فقرا به علی (ع) و خانه او مراجعه می کردند و او نیازهای فقرا را بر خود و خانواده ترجیح می داد یعنی اگر امر دائر می شد بین گرسنه ماندن کودکان فاطمه (س) یا گرسنه ماندن کودکان یتیم و فقیر جامعه، آن دو بزرگوار اندک غذای موجود در خانه را به نیازمندان عطا می کردند و آن را بر خود و کودکان خود در رفع نیازهای ضروری ترجیح می دادند این مشکلات را فاطمه (س) در مورد رفتارهای کریمانه و شکوهمند علی (ع) به فقرا و نیازمندان تحمل می کردند.
رفتارهای حضرت فاطمه (س) در تربیت کودکان دارای عظمت و شکوه خاصی بود. او تمامی فضائل اخلاقی پدر بزرگوار خود رسول خدا (ص) و همسر خود علی (ع) در روح زیبای فرزندان خود القاء می کرد. فضائل رسول خدا (ص) و سخنان گرانقدر آن حضرت را به فرزندان خود بازگو می کرد و آن ها را از همان کودکی با چشمه ی سرشار معارف دین توحیدی آشنا می کرد. او از فرزندان خود می خواست به پدر بزرگوار خود شباهت پیدا کنند و اخلاق کریمانه ی او را در زندگی خود به کار ببندند.
اینکه قبلاً اشاره کردیم حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س) عمر کوتاهی داشت و از جهت دیگر علاقه شدیدی به مستوریت داشت، فلذا سخنان زیادی از آن بزرگوار منتشر نشده و یا حد اقل در دسترس افراد عادی نیست؛ اما توضیح یک نکته در این بخش بسیار ضروری است و آن اینکه ایمان عظیم و فضائل اخلاقی و علم خاص فوق عادی آن بزرگوار به صورتی دیگر در عالم دنیا تجلی کرده است. محل این نوع تجلی شخصیت آسمانی فرزندان آن بزرگوار است.
رفتارها و اخلاق فرزندان آن حضرت جلوه های درخشانی از آن شخصیت بی نظیر را در خود دارد و آن نور قدسی از این طریق در سطح عالم منتشر شده است.